LactoStar Süt Analiz Cihazı

LactoStar

LactoStar, Funke Gerber firmasının uzun yıllardır sektörde kullanılan en popüler sistemlerindendir.

Sistem, hiçbir kimyasal madde ve sarf malzeme kullanmadan ve ön işlem yapmadan çiğ süt üzerinden doğrudan ölçüm yapabilmektedir.

Ölçüm parametreleri ;

–      Yağ

–      Yağsız Kuru Madde

–     Yoğunluk

–      Protein

–      Laktoz

–      Donma Noktası

–      Mineral Maddeler

Çok küçük miktarda (12-20 ml) süt örneği sistem üzerindeki peristaltik pompa aracılığı ile ilk ölçüm hücrelerine çekilir ve termal ölçü etkilerinden faydalanarak yağ miktarı (0.00-40.00 %) ve yağsız kuru madde içeriği (0.00-15.00 %) belirlenir. Buradan ikinci ölçüm hücresine geçen süt örneğinin, kombine iletkenlik/bulanıklık sensörü ile protein (0.00-10.00 %), laktoz (0.00-10.00 %) ve mineral madde (0.00-5.00 %) içeriği ölçülür. Bu parametreler dikkate alınarak, örneğe ait yoğunluk ve donma noktası değerleri mikroişlemci tarafından korelasyonlar ile hesaplanır. Sistem tüm bu hesaplamaları 1 dakika içerisinde yaparak sonuçları ekranda ya da yazıcı bağlantısı ile verir. Analiz edilmiş süt örneği cihazın arka tarafından atık borusu yardımı ile uzaklaştırılır.

Sonuçların tekrarlanabilirliği yüksek ve hassastır.

Sistemin temizliği, ölçüm yapıldığı gibi örnek alma hortumunun temizlik çözeltisine daldırılması ve menü üzerinden temizlik tuşuna basılarak gerçekleştirilir.

Sistem her çeşit (inek, koyun, keçi, manda, …) çiğ süt için kullanılabilir. Gerektiğinde kullanıcı tarafından arzu edilen süt cinsi için kalibrasyon yapılabilir.

Sistem,

LactoStar Süt Analiz Cihazı, 500 ml temizlik çözeltisi, gerekli güç kabloları, termal yazıcı, yazıcı kağıdı, yazıcı bağlantı kabloları, temizleme ve atık bidonları, bilgisayar yazılımı ve kablosu, kullanım kılavuzu ile set halindedir.

Sistem için gerek duyulabilecek tüm teknik servis ve bakım onarım hizmetleri TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi’ne sahip olan Teknik Servis birimimiz tarafından verilmektedir.

 

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir